Boğazdan Az Şekilde ve Açık Renkte Kan Gelmesi

  • 02 Şubat 2017
  • 44.957 kez görüntülendi.
Boğazdan Az Şekilde ve Açık Renkte Kan Gelmesi

Boğazdan çeşitli sebeplerden dolayı akıntı gelebilir. Bu akıntının rengi ve kıvamı çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ciddi bazı vakalarda boğazdan akıntı ile birlikte ya da akıntı şeklinde az miktarda kan gelebilmektedir. Bu kan akut bir rahatsızlıktan kaynaklı meydana gelebileceği gibi kronik bir hastalıktan kaynaklı da oluşabilmektedir.

Bu durum eğer tek seferlik bir olay ise genellikle önemsenmez, farklı semptomlar aranır. Ancak bu durum uzun süredir kendini tekrarlıyor ise böyle bir durumda muhakkak uzman bir hekim tarafından gerekli tahliller yapılmalı, kan incelenmeli, gerekli ise kültüre gönderilmelidir. Sonuçlar ışığında gerekli tedavi uygulanmaya başlanır.

Boğazdan Az Şekilde ve Açık Renkte Kan Gelmesi Nedenleri Nelerdir?

1-)Boğaz Tahrişleri

Boğaz mukozası çeşitli nedenlerden dolayı tahriş olabilir. Özellikle soğuk algınlığı, grip, farenjit gibi boğaz enfeksiyonlarından sonra sıklıkla bu durum gözlenebilmektedir. Boğaz tahrişleri bu hastalıklarda öksürüğün ilerlemesi ile daha da şiddetlenebilir.

Boğaz tahrişleri ileri evrelerde kanamalara neden olabilir. Boğaz florasında meydana gelen kanama sonucunda az miktarda kan gelebilir.

Böyle bir durumda enfeksiyon kaynağının öncelikli olarak tedavi edilmesi gerekmektedir. Bunun için antibiyotik, antiviral ya da antifungal ilaç kullanımı gerekmektedir. Hastalığın kaynağına bağlı olarak ilaç seçimi yapılmalıdır.

Aynı zamanda boğazın yumuşaması için pastil kulanımı, bitkisel çay tüketimi de faydalı olabilmektedir.

2-)Tüberküloz

Tüberküloz, tbc basilinin sebep olduğu bir rahatsızlıktır. Akciğerler üzerine yerleşen bu mikroorganizmanın üremesi ve akciğerlerde iltihaplanma yapması sonucunda bu rahatsızlık gelişmektedir. Hastalık halk arasında verem olarak da bilinmektedir. Bu hastalığın ilerleyen evrelerinde boğazdan öksürük ile kan gelmesi sıkça gözlenen bir durumdur. Bu kan hastalığın ilerleyen evrelerinde giderek artmaktadır.

Tüberküloz hastalığının son derece bulaşıcı özelliği olduğu unutulmamalıdır. Hastalar bulaşıcı evrelerinde ortamdan ayrı tutulmalıdır. Boğazdan gelen kan yüksek miktarda mikroorganizma içermektedir, bu kanlar kesinlikle etrafa saçılmamalıdır. Hastalık boyunca hasta ile temas içerisinde olanlarda kontrol olmalıdır.

3-)Tümör Kaynaklı

Boğaz bölgesinde, yutakta ya da ses telleri yakınında bulunan tümörler iyi huylu ya da kötü huylu olsun boğaz tahrişlerini giderek arttırırlar. İlerleyen evrelerde konuşma esnasında dahi ağızdan kan gelmesine, kişinin acı çekmesine neden olabilmektedirler. Bu rahatsızlığı uzun süredir yaşayan kişilerin lokal olarak boğaz bölgesini patolojik açıdan da uzman hekimlerce muayene ettirmelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ