Boyun Fıtığı Kalp Ağrısı Yapar mı?

  • 16 Nisan 2018
  • 3.855 kez görüntülendi.
Boyun Fıtığı Kalp Ağrısı Yapar mı?

Boyun fıtığı, vücudun pek çok bölümünde olumsuz etkilere sahip olan ciddi bir hastalıktır. Hareket kabiliyetini kısıtlayan ve şiddetli ağrılara yol açan bu rahatsızlık, doğrudan kalp ağrısına yol açmasa da kalp ağrısını tetikleyici etkiye sahip olabilmektedir. Zaten kalbinden rahatsız olan kişilerde kalp ağrısı boyun fıtığı nedeniyle çok daha şiddetli bir biçimde hissedilebilmektedir.

Boyun Fıtığının Belirtileri Nelerdir?

Temel olarak boyun fıtığının belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Boyunda şiddetli ağrı,
  • Boyun ve omuzlarda karıncalanma ya da uyuşma,
  • Kalp çarpıntısı.

Bu belirtiler arasında yer alan kalp çarpıntısı, doğrudan boyun fıtığı belirtisi değildir. Büyük olasılıkla kişide aritmi(kalp çarpıntısı) bulunmaktadır. Net olarak teşhis konulabilmesi için detaylı bir muayene ve kalp ritim cihazı ile uygulama gerekebilmektedir. Hastanede yapılacak tetkikler sonucunda kalp çarpıntısına neden olan faktörün boyun fıtığı olup olmadığı kesin olarak açığa çıkacaktır. Kalp ağrısı, boyun fıtığı ile tamamen ilgisiz bir sorun sonucunda da ortaya çıkmış olabilir. Bu yüzden ayrı tetkiklerin yapılması da gerekebilir.

Boyun Fıtığına Önlemler

  • Boyun fıtığı teşhisi konan hastalara genel olarak kendi başlarına yapabilecekleri bazı egzersizler ve boyun hareketleri önerilmektedir. Bu hareketleri yapmak boyun bölgesinin gevşemesini ve rahatlamasını sağlayacaktır. Egzersizler sırasında boynun çok zorlanmaması çok önemli bir ayrıntıdır.
  • Boyun bölgesi hali hazırda hassa bir bölge iken, fıtık nedeniyle daha da hassaslaşır. Uyku esnasında da gerekli özenin gösterilmesi önemlidir. Bunun için çok yüksek ya da çok alçak olmayan, yumuşak bir yastık tercih edilmelidir.
  • Hastanın yüzüstü şekilde uyumaması da fıtığın ilerlememesi bakımından gereklidir.
  • Kişi çalışma hayatında sürekli olarak bilgisayar başında ise mutlaka kısa aralıklarla mola vermelidir. Bir saatlik çalışma için on beş dakikalık bir kısa mola yeterli olacaktır.

Boyun Fıtığı Tedavisi

Boyun fıtığı ve kalp ağrısı şikayeti ile doktora giden kişiler için derhal tetkiklere başlanmalıdır. Yapılan incelemeler sonucunda boyun fıtığı kesin olarak belirlendiğinde, kişinin yaşam tarzında bazı değişiklikler yapması önerilir. Dik oturmak, uyku pozisyonuna dikkat etmek, orta yükseklikte bir yastıkla uyumak gibi küçük değişiklikler, fıtığın zorlaştırdığı yaşamın daha kolay bir hale getirilmesi ve fıtığın ilerleme göstermemesi bakımından oldukça önemlidir.

Boyunla birlikte, kişinin bel boşluğunu da desteklemesi gerekir. Boynun çok öne eğilmesi ya da yukarı çok kaldırılması fıtık açısından sıkıntı yaratacaktır. Bu nedenle masa başında kullanılan bilgisayarın ekranının üst yüksekliği göz hizasında olmalıdır.

Gerekli görüldüğünde hastanın cerrahi bir ameliyat geçirmesi de gerekebilir. Çok ilerlemiş ve hastaya ciddi manada sorun yaratan fıtıklar küçük bir operasyon ile ortadan kaldırılabilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ