Çatlatma İğnesinden Sonra Adet Olamama

  • 13 Åžubat 2018
  • 3.469 kez görüntülendi.
Çatlatma İğnesinden Sonra Adet Olamama

Her kadın adet olmaya başladıktan sonra menopoz dönemine kadar her ay yumurtlama dönemi geçirir. Bu dönem hamilelik için en uygun olan süreçtir. İki adet dönemininin ortasında yer alan dönem ise kadınların yumurta çatlatması yani hamile kalması için en uygun olan gündür.

Kısırlık şikayeti olan kadınların ise bu dönemde hamile kalması mümkün değildir. Kısır olan kadınların yumurta çatlatabilmesi için dışarıdan destek alması, tıbbi bir müdahale almasına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu dönemde kadınların en çok kullandıkları yöntem içerisinde çeşitli hormonların yer aldığı ve özel bir biçimde hazırlanan yumurta çatlatma iğneleridir. Bu yöntem en çok kullanılan ve olumlu cevap veren hamile kalma yöntemidir.

Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yumurta çatlatma iğnesi yeterli derecede büyümüş ama çatlamayan kadınlık yumurtasını çatlatmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem sayesinde kısır olan ve anne olma şansı olmayan kadınlar için bir şans daha ortaya çıkmaktadır. Yumurta çatlatma iğnesi kullanımı için yumurtanın belirli bir büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir. Bunun için yumurtanın en az 18 mm büyüklüğünde olması gerekmektedir. Yumurta yeteri kadar büyümediyse bu durumda hastaya bir iki hafta boyunca her gün yumurta büyütme iğnesi yapılmalıdır.

Yumurta çatlatma iÄŸnelerinin içinde bilindiÄŸi üzere HCG hormonu yani “human chorionic gonadotropin” bulunmaktadır. Bu hormon kısa süre içinde kadın vücudunda en yüksek seviyesine ulaşır ve yumurta çatlatma görevi üstlenir. Yumurta çatlatma iÄŸnesi uygulaması yapıldıktan sonra 36 saat içinde yumurta çatlamaya baÅŸlar. Ä°ÄŸneler ya kasık bölgesinden ya da koldan yapılır.

Yumurta Çatlatma İğnesi Ne Zaman Uygulanmalı?

Yumurta çatlatma tedavisi uygulayacak kişilerin muhakkak doktor kontrolünde uygulama yapmasına dikkat etmesi gerekmektedir. Bu dönemde yumurtanın 18 ile 20 mm arasında bir büyüklüğe erişmesi durumunda yumurta çatlatma iğnesinin yapılması uygun olmaktadır. Çok fazla sayıda yumurta oluşması halinde kişiye yumurta çatlatma iğnesi uygulanmaz. Kullanılacak ilaçların tamamı doktor kontrolünde alınmalıdır.

Yumurta Çatlatma İğnesinin Yan Etkileri Nelerdir?

Yumurta çatlatma iğnesinin yan etkilerinden birisi adet geciktirmesidir. Bu ilacı kullanan kadınların çoğunda adet gecikmesi sorunu görülmüştür. Bu durum genellikle gelip geçici bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. İlacın diğer önemli bir yan etkisi ise OHHS oluşumu yapmasıdır. OHHS oluşumu ile birlikte kişide mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal, hızlı kilo alma gibi belirtiler meydana gelebilmektedir. Bu gibi yan etkilerin görülmesi halinde kişinin hiç zaman kaybetmeden doktora gitmesi ve muayene olması tavsiye edilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ