Kulak İçi Titremesi

  • 07 Aralık 2016
  • 15.293 kez görüntülendi.
Kulak İçi Titremesi

Kulak içi titremesi, kulakta çınlama, kulakta uğultu oluşumu çeşitli hastalıklardan kaynaklı meydana gelebilmektedir. Bu hastalıkların kaynakları sadece lokal bölgede oluşabileceği yani kulak anatomisinde meydana gelen değişiklikler ya da fizyolojik bozukluklar olabileceği gibi, tüm vücudu ilgilendiren sistemik bir hastalıktan kaynaklı da oluşabilmektedir.

Kulak içinde meydana gelen titremenin nedeninin bulunması için kişinin mutlaka bir kulak-burun-boğaz uzman doktoruna gitmesi, gerekli tetkikleri yaptırması gerekmektedir. Kulak dışında meydana gelen semptomların da birlikte değerlendirilmesi ile hızla kaynağın nedeni bulunabilir ve doğru bir tedavi uygulanabilir.

Kulak İçi Titremesinin Nedenleri Nelerdir?

Çevresel Faktörler

Kulak içinde meydana gelen titreme kişinin aşırı gürültülü ortamda çalışmasından, yüksek sesli müzik dinlemesinden kaynaklı meydana gelebilir. Böyle durumlarda oluşan kulak titremesi genellikle kısa süreli oluşur, kişinin bu duruma neden olan ortamdan uzaklaşması ile hızla etkisini kaybetmektedir.

Bazı durumlarda özellikle kişinin bu çevresel faktörlere uzun süre maruz kalması durumlarında meydana gelen harabiyet daha ciddi boyutlardadır ve kişinin bu durumlardan uzaklaşması yeterli olmaz. Kişinin bir tedavi görmesi de gerekli olabilmektedir.

Travma Kaynaklı Sebepler

Kulak bölgesine dışarıdan ya da içeriden alınan sert darbeler kulağın patolojisinde ya da fizyolojik işleyişinde çeşitli değişimlere yol açabilir. Meydana gelen hasara bağlı olarak kulak içerisinde titreme, kulakta çınlama gözlenebilir.

Böyle durumlarda meydana gelen hasar alınan darbenin boyutu ile orantılı olarak oluşmaktadır. Kişinin darbeden sonra aldığı önlemler meydana gelen hasarın geri dönüşümlü olmasını sağlamak açısından da büyük önem taşımaktadır.

Böyle bir durumda kişi kısa süreli duyma kaybı yaşayabilir. Duyma yetisinin geri kazanılmasından sonra geride kulakta çınlama ve titreme kalabilir.

Enfeksiyon Kaynaklı Nedenler

Kulak içerisine yabancı cisim sokulması ya da çeşitli enfeksiyon kaynaklı hastalıkların düzgün tedavi edilmemesine bağlı olarak kulağın iç kısmında enfeksiyon görülebilir. Meydana gelen bu enfeksiyon bakteri, mantar ya da çeşitli mikroorganizmalardan kaynaklı olabilir.

Mikroorganizmanın kaynağının belirlenmesi gerekli tedavi şemasının oluşturulması için büyük önem taşımaktadır. Kişi mutlaka enfeksiyonun tedavi edilmesi için gerekli görülen ilaçları, gerekli görülen dozlarda kullanmalıdır.

Enfeksiyondan kaynaklı olarak kulakta ağrı oluşumu, kulağın iç kısmında titreme ya da kulakta çınlama görülebilmektedir. Enfeksiyonun tedavi edilmesi ile bu durum hızla ortadan kalkacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ