Sırtımda Oluşan Şişlik

  • 22 Kasım 2017
  • 8.701 kez görüntülendi.
Sırtımda Oluşan Şişlik

Vücudunuzda birçok yerde şişlik oluşabilir. Sırtınız da bunlardan biridir. Şişliklerin görülen en yaygın sebepleri zararsızdır ve rahatsızlığınız, ciddi bir şikayetiniz olmadığı sürece tıbbi tedaviye ihtiyaç duymazlar. İşte şişliklerin olası nedenlerinden bazılarından aşağıda detaylıca bahsedilmektedir.

Sırtta Şişlik Oluşumunun Nedenleri Nelerdir?

1-)Akne

Akne en sık görülen şişlik nedenidir. Şişlikler çok küçük ve ağrısız olabilir. Büyük ve ağrılı olan şişliklere ise kızarıklık eşlik eder. Zamanla geçebilen bir problemdir. Sizin şişliğe dokunmamanız bile iyileşme sürecinin kısalmasını sağlayacaktır.

2-)Alerjik Egzama

Egzama derinin kaşınmasına, kızarmasına ve dökülmesine sebep olan bir hastalıktır. Deri, dökülmeden önce belirli bölgelerde şişliğe sebep olabilir. Bu yüzden siz de alerjiye sebep olabilecek her türlü yiyecek ve içecekten uzak durun.

3-)Angioma

Angioma vücudun birçok bölgesinde oluşabilen yaygın cilt büyümeleridir. Kan damarları bir araya gelir, cildin altında veya üstünde çıkıntı şeklinde yumru oluştururlar. Şişlikler kırmızı renktedir. Ciddi bir durum değildir. Yaşa bağlı olarak da ortaya çıkabilir.

4-)Ä°ltihaplanmalar

Sırtta oluşan şişliklerin nedenlerinden bir diğeri ise iltihaplanmadır. Genellikle sırtta oluşan yağ bezeleri iltihaplanmanın göstergesi olabilir. Eğer iltihaplanma probleminden dolayı şişliklerle karşılaşıyorsanız orayı irrite yani tahriş etmeyin veya patlatmaya çalışmayın.

Nadiren görülse de nedeni bulunamayan bir şişlik, cildin altında bulunan daha ciddi bir sorunu işaret edebilir. Bu yüzden dikkate almakta fayda vardır.

Kanserli yumrular ve şişlikler tipik olarak büyük, sert ve dokunulmayacak kadar ağrılı olurlar. Şişlikler, haftalarca ve aylar boyunca istikrarlı bir şekilde büyümeye meyillidirler. Vücudun dışından hissedilebilecek kanserli yumrular sırtın yanı sıra göğüste, boyunda, aynı zamanda kollarda ve bacaklarda da görülebilir.

Vücudun neredeyse herhangi bir yerinde oluşabilen kanserli yumrulara bir çeşit yumuşak doku sarkomu denir. Vücudun yumuşak dokuları arasında kaslar, tendonlar (kasları kemiklerle bağlayan elyaf bantları), yağlar, kan damarları, lenf damarları, sinirler ve eklem çevresindeki dokular bulunur.

Sırttaki Şişliklerin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Sırtınızda oluşan şişliğin büyüklüğüne ve acıyıp acımadığına bakarak ciddi bir durum olup olmadığını anlayabilirsiniz. Akne gibi problemlerde durum o kadar ciddi olmamakla birlikte herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez.

Başta ciddi bir sorun gibi gözükmemesi sizi yanıltmasın. Siz günlük olarak şişliği gözlemlemeye devam edin. Eğer büyüme, kaşınma ve ağrıda artma varsa geciktirmeden doktorunuza görünmenizde fayda vardır. Doktor şişliğin nedenini saptadıktan sonra size uygun bir tedavi önerecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ