Yüzümdeki Küçük Delikler Nasıl Geçer?
“Yüzümdeki küçük delikler nasıl geçer?”, “Yüzdeki delikler neden olur?” gibi sorular, sıklıkla yanıt aradığımız sorulardır. Esasında yüz bölgesinde deliklerin oluşması zamana bağlı bir süreçtir. Bir anda oluşmayan bu deliklerin, ya da diğer bir deyişle gözeneklerin büyümesi veya sivilce oluşumuna bağlı olarak ortaya çıkması oldukça can sıkıcıdır.
Kadınlar için daha büyük bir sorun haline gelen gözenek deliklerinin genişlemesi, cilt görünümünün pürüzsüz olmasına da engel olmaktadır. Daha çok kozmetik ürünleri ile önüne geçilmeye çalışılan bu durum için alınması gereken bazı önlemler ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar söz konusudur.
Yüzdeki Delikler İçin Öneriler
Tedavi sürecinde en önemli nokta sürekliliktir. Kişi cildini daima düzenli bir şekilde temizlemelidir. Ancak elbette ki çoğu zaman yalnızca ılık su ile yıkamak sorunu çözmeye yetmez. Bunun için uygulanması gereken bazı kurallar bulunmaktadır.
- Özellikle akne oluşumuna yatkın olan cilt tiplerinde delik oluşumu da daha sık söz konusu olmaktadır. Çünkü akne, iyileşme sürecinde ardında bir delik bırakabilir. Bu nedenle ilk kural, akneye el ile temastan kaçınmaktır. El ile temas, aknenin enfeksiyon kapmasına ve yüzün diğer bölgelerine de yayılmasına davetiye çıkarmaktadır.
- Kişi, mutlaka cildi için bir bakım rutinine sahip olmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise, kozmetik ürünlerinin ciltte uzun vadeli bırakılmamasıdır. Özellikle kadınların fondöten kullanımı sonrası, temizleme işlemi yapmaksızın uyuması, cildin nefes almasını zorlaştırır ve bu da hem gözeneklerin genişlemesine hem de akneye zemin hazırlar.
- İlaçla tedavi yerine, bitkisel ve doğal ürünlerin tercih edilmesi de bir hayli önem arz etmektedir. Kişi, haftada bir ya da iki defa olmak üzere doğal kil maskesi yaparak cildi yağlarından arındırabilir. Aynı şekilde zeytinyağı uygulaması ile de cildin nem ve yağ dengesine yardımcı olmak mümkündür.
- Çeşitli cilt maskeleri ile gözenek genişlemesinin önüne geçilebilmektedir. Bu noktada kişi, maske sonrasında mutlaka cildine tonik ve su bazlı nemlendirici uygulamalıdır. Maskenin çok sık yapılması cildin nem dengesinin bozacağından, haftada maksimum iki defa yapılması önerilmektedir. Aynı zamanda kişinin cilt tipini tanıması da çok önemlidir. Yağlı bir cilde zeytinyağı içerikli bir maske iyi gelmeyeceği gibi kuru bir cilt için de kil maskesi uygun olmayacaktır.
Yüzdeki Delikler İçin Kalıcı Tedavi
Doğal ürünlerle tedavi hem uzun hem de sabır isteyen bir süreç olduğundan pek çok kişi tıbbi çözümlere yönelmiştir. Elbette bu da mümkündür. Bu tıbbi yöntemler arasında lazer tedavisi, kimyasal peeling süreci ve dolgulama yöntemleri sayılabilir.