Hızma Çıkmıyor

  • 29 Ocak 2017
  • 11.295 kez görüntülendi.
Hızma Çıkmıyor

Son yıllarda hoş görüntüsü ya da kişiler tarafından değişik bir görünüme sahip olunmak istenmesi için vücudun çeşitli yerlerine piercingler yapılmaktadır. Özellikle burun bölgesine yapılan piercingler günümüzde en sık yapılanlarındandır.

Burun bölgesine yapılan piercinglerde takılan aparatlara genel olarak hızma denilmektedir. Hızmalar çeşitli boyutlarda ve şekillerde olabilmektedir. Kullanılacak hızma yapılan piercinge göre değişiklik gösterebilmektedir.

Buruna takılan hızmalar çeşitli sorunlardan dolayı bazen çıkarılmak istenildiğinde çıkarılamayabilir. Böyle durumlarda kişi kesinlikle paniğe kapılmamalıdır. Öncelikli olarak hızmanın yerinden çıkmamasının nedeni belirlenmeli ardından bu konu hakkında çözüm aranmalıdır.

Hızmanın Çıkmamasının Nedenleri Nelerdir?

1-)Enfeksiyonlar

Hızma takılan bölümde enfeksiyon gelişimine bağlı olarak hızma yerinden çıkarılamayabilir. Bu durumda genellikle hızmanın bulunduğu bölüme dokunulduğunda ağrı ve acı hissedilir. Hatta ilerleyen evrelerde kişi bu bölüme dokunmasa bile enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak ağrı ve acı hissetmektedir.

Enfeksiyon ve iltihabın gelişmesine bağlı olarak açılan burun deliğinde zamanla inflamasyon gelişir ve tıkanıklık meydana gelir. Bu tıkanıklık hızmanın yerinden çıkmasını çoğu zaman engeller. Hatta ilerleyen evrelerde hızmayı çıkarmak için uzman bir hekimden yardım alınması gerekli olabilir.

Enfeksiyon gözleniyorsa kesinlikle hızma kulanılmamalı, acilen bölge antiseptik bir solüsyon ile temizlenmeli ve enfeksiyon geçene kadar temiz tutulmalıdır.

2-)Alerjik Reaksiyonlar

Hızma çeşitli materyallerden yapılabilir. Genellikle vücuda zarar vermesinden sakınmak için gümüş olan hızmaların kullanılması tavsiye edilmektedir. Ancak gümüş dışında da sıkça hızma kulanılmaktadır.

Kullanılan hızmanın materyaline kişinin alerjisi var ise bu durumda deride çeşitli tepkiler meydana gelebilir. Kızarma, kaşıntı, kabarıklık, deride hassasiyet bu durumlardan sadece birkaçıdır.

Tüm bu durumların sonucunda delikte meydana gelen şişliğe bağlı olarak hızmanın çıkarılması zorlaşabilir hatta bazı şişliklerde imkansız hale gelebilir.

Böyle durumlarda hızmanın vücuttan uzaklaştırılması gerekmektedir. Aksi halde meydana gelen semptomlar kesinlikle geçmez. Bunun için hızmayı çıkarırken vücuda en az hasarı vermek için gerekli olan her türlü ekipman kullanılmalıdır. Zorlu işlemlerde muhakkak uzman kişilerden yardım alınmalı, oluşacak zarar en aza indirilmelidir.

NOT: Buruna takılan hızmaların ilk zamanlarda çıkarılması ya da tekrar takılması zor olabilir. Bu genellikle vücudun deliği kapatma isteğinden kaynaklıdır. Ancak hızmanın düzenli şekilde takılması , temizliğin düzgün bir şekilde yapılarak ortamın steril tutulması hızmanın çok daha kolay takılıp çıkarılmasını sağlayacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ