Kalbime İğne Batıyormuş Gibi
Kalp rahatsızlıkları genetik faktörlerden kaynaklı olarak ya da çevresel etmenlere kişinin maruz kalması sonucunda meydana gelebilir. Genç yaşlarda hatta çocukluk çağlarında gözlenebileceği gibi yaşlılık ile birlikte de ortaya çıkabilmektedir.
Kalp rahatsızlıklarında sorunun kaynağına bağlı olarak kişinin şikayetlerinde de değişiklik olabilmektedir. Kimi kişiler kalbime iğne batıyormuş hissi oluşuyor derken, kimi kişiler bir sızlama, uyuşma meydana geliyor olabilir. Hissedilen bu durumlar farklı hastalıklardan kaynaklı olabileceği gibi aynı hastalıkların farklı kişilerde oluşturduğu semptomlarda olabilmektedir.
Kalbe İğne Batıyormuş Gibi Oluşan Ağrının Nedenleri Nelerdir?
Kalpte iğne batıyormuş gibi hissin kaynağı kalpte meydana gelen fizyolojik bir problemden ya da kalpteki patolojik bozukluklardan dolayı meydana gelebilmektedir. Kişinin hayatını riske atmamak için şikayetler kısa süre içerisinde uzman hekimler tarafından değerlendirilmeli, gerekli testler yapılmalı ve gerekli müdahale yapılmalıdır.
Hastalığa yapılacak müdahale hastalığın kaynağına göre değişiklik göstermektedir. Kimi olgularda cerrahi müdahale kaçınılmaz bir sonken kimi olgularda sadece ilaç kullanımı ya da yaşam standartlarının değiştirilmesi yeterli olacaktır.
Fizyolojik Sebepler
Kalpta meydana gelen iğne batıyormuş hissinin sebebi fizyolojik değişimlerden meydana gelebilir. Bu durum kalıtsal kaynaklardan çok, çevresel etmenlerden dolayı meydana gelmektedir. Kişinin sağlıksız beslenmesi, sporsuz bir yaşam sürdürmesi bu durumun en temel sebebidir.
Hipertansiyon gözlenmesi, kan basıncının değişimine bağlı olarak kalbin pompalama gücünde meydana gelen azalmalar kalpte ağrı, uyuşma meydana gelmesine sebep olabilir.
Bu tür olgularda genellikle doktor kontrolünde kişinin ilaç kullanması, hayatını bu hastalığa göre düzenlemesi gerekmektedir.
Patolojik Sebepler
Kalbin anatomisinde meydana gelen ya da var olan bozukluklar, damar sertleşmesi, damar daralması gibi çeşitli problemler kalbin yeterince kan ile dolamamasına, kanın düzenli olarak vücuda pompalanamamasına neden olmaktadır. Böyle durumlarda hastanın yaşam standartları göz önünde bulundurularak çeşitli tedavi yolları seçilir.
Acil ve ağır olgularda cerrahi müdahale gerekli görülürken hafif olgularda ilaç tedavisi tercih edilmektedir. Cerrahi müdahale sonrasında da düzenli ilaç kullanımı genellikle uzman hekimler tarafından tavsiye edilmektedir.
NOT: Bu tür rahatsızlıklara sahip kişilerin kullandığı ilaçların düzenli olarak kullanılmaması, yanlış ilacın kullanılması, fazla ya da eksik dozun alınması kişinin atak geçirmesine, göğsünde şiddetli ağrı ve uyuşma hissetmesine sebep olabilmektedir. Kalp rahatsızlığı olan ya da bu riski taşıyan kişilerin bu nedenle çok dikkatli olması gerekmektedir.